81 iL TİCARİ TAKSİ GENELGESİ KAPSAMINDA...

81 iL TİCARİ TAKSİ GENELGESİ KAPSAMINDA...

Ümraniye Motorlu Taşıt Sahipleri ve Şoförleri Esnaf Odası nın İçişleri Bakanlığının 81 İlde Yayınladığı Ticari Taksi Genelgesi Doğrultusunda Başkan Nezih MERT Yönetim ile Yaptığı Bilgilendirme Toplantısının Ardından Odamıza Bağlı /Kayıtlı Ticari Taksi, Dolmuş ve Servis Minibüslerini Belirlediği Merkezi Adreslerde Kurduğu Dezenfektasyon İstasyonlarında Üyelerine Mesaj Yollayarak Kayıtlı Tüm Araçlarını Çağırıp Haftalık Periyotlar Halinde Araçları Dezenfekte Edip Dezenfekte Edildiğine Dair Araç Şoförüne Oda Yöneticileri Tarafından Düzenlenen Belge Verilmektedir.



1- Ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçlar en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenecek/dezenfekte edilecektir. Gerektiğinde ibraz edilmek üzere araç dezenfeksiyonunu gerçekleştiren yetkili kurum, kuruluş veya odalar tarafından düzenlenmiş, aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacaktır.

 

2- Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacaklardır.

 

3- Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme/ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak, ticari taksi şoförleri taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanabileceği/kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecektir.

 

4- Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecektir.

 

5- Müşteriler ticari taksilere maskesiz binemeyeceklerdir.


DUYURU Ticari Taksi ve Servisçi Üyelerimizin DİKKATİNE 20 Mayıs 2020 Tarihinde Bakanlığımızın Genelgesi Kapsamın da Araçlarınıza Cezai İşlem Uygulanmaması için Saat 12.00 itibari ile 17.00 Arası Araçlarınız Dezenfekte Edilecektir. YER: Prof. Dr. Nabi Avcı Anadolu Lisesi önü ADRES: İstiklal Mahallesi Lokman Hekim Eski Fevzi paşa Caddesi No 19