İstanbul'da UBER ve Scotty’e ceza yağdı

İstanbul'da UBER ve Scotty’e ceza yağdı












İstanbul’un muhtelif semtlerinde birçok araç sürücüsü nün, Uber, Carem, Scotyvb. isimli sistemler üzerinden, yetkili kurumlardan gerekli izin ve belgeleri almadan korsan taşımacılık faaliyetinde bulundukları bu nedenle taksici esnafının mağdur olduğunu şikâyet etmektedir.


UBER sistemi ilimizde geçtiğimiz dönemlerde faaliyete başlamış olup, sistemlerinde kendi öz mal aracı olmayan, dışarıdan tehdit altında bulunmayan araçları sistem havuzuna katarak, temin ettiği yolcuları ticari taksilerin rayiç fiyatlarına yakın bir fiyata taşımaktadır, Ayrıca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanun’un Ek-2/3 maddesi kapsamında il içerisinde yapacakları ticari taşımacılık için ilgili belediyeden ruhsat ve izin alma hükmü bulunmaktadır. 02.10.1986 tarih ve 86/10553 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile ilimizde faaliyet gösteren ticari taksi ve minibüsler tahdit altına alınmış olup, İl içerisinde bir noktadan bir noktaya tarifeli taşımacılığın bu araçlarla yapılması gerekmektedir.


Ümraniye Şoförler Esnaf Odası’nın da katılımlarıyla Sivil Trafik Ekipler Amirliğimizce 01.01.2018 – 30.06.2018 Tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerde UBER, CAREEM, SCOOTY, OLEVvb. Sisteme kayıtlı (9406) dokuz bin dört yüz altı araç sürücüsüne 2918 sayılı karayolları trafik Kanunu’nun Ek-2/3 maddesine istinaden cezai işlem uygulanmış olup kontrol ve denetimlerimiz sürekli devam etmektedir.